7.6.2012

Seni 6.6

Tänään oli vuorossa oripoika Seni. Menin tallille hyvissä ajoin ( puo5 ja tunti alko 6 :D) Nii no oli vähä pakko ku ainoo kyytimahollisuus oli sillo. Siinä mä kuurasin ponin hyvään kuntoo ja sit oliki jo aika lähtee ratsimaan. 

Alkuverkassa tein iha perus asioita et sain lämpimäks. Ei tuntunu kumminkaa hyvältä, ei sitte ollenkaa.
Kävelin hetkisen ja ajattelin herkistellä vähän. Pitkällä ohjalla käännöksiä, pysähdyksiä, siirtymisiä, nostoja. Ja sehän toimi hyvin. Hannan blogista oon saanu vähä vaikutteita :D Ihan kivaa rentoa ravia mentiin. Laukkojen jälkeen tahti oli vähän reippaampi (: Käynnissä tein vielä vähän voltteja ja sen sellasta. Ulkoavut ei oikee menny läpi ja sen kyllä huomas tunnilla... 

Maija tuli ja alettii sitte tekee ravissa hommia, keventelin siinä ja heti alkuun tuli ongelma nimeltä ulkotakajalka. Seni ei vaan astunut takajalalla tarpeeksi alle. Ja sen myötä tuli ongelmat kuolaintuntuma ja tyhjyys... Nii no tulin pari kertaa koko uraa, pitkien sivujen keskellä voltti ja keskihalkasialle. Toistin pari kertaa sen ja nostettiin vasen laukka. Työstettiin sitä sitte, mihinkää suuntaa ei tuntunu hyvältä... Edestä kova, takajalka uupu ja poni ei vastannut apuihin ! otin pari kertaa loivaa kiemurauraa jos vaikka olisi auttanut.. Loppuu kohti parani ja siirryttiin raviin. Vaihoin suunnan ja nostin toiseen suuntaan. Sama homma... Nyt otinki vähä jämäkämmän otteen, onhan se sikamaista jos apuihin ei vastata vaan lintsataan ! Raippa oli aika kovassa käytossä ja niin myös käsivarret oli aika kovilla, mutta niin niillä miljoonalla puolipidätteellä sain sen ulkojalan sinne alle. Yhtäkkiä sävel vaihtu ja  edestä ei ollut kova eikä tyhjä ja tasapainonen ja symmetrinen liike oli löytyny! Oli hyvä fiilis ku poni kulki tyytyväisenä eteenpäin, ja niin myös hyvältä se tuntu. Se oli tasapinonen ja tuntu oikeesti et edestä se tuntu täydeltä.
Koko tunnilla tapahtu niin paljon että tosi vaikea selittää kun nää kaikki sanat ei oo aina ihan hallussa :D


Ehkä toi takki on vähä liikaa :D

Jillailua laitsalla :3

4 kommenttia:

  1. Hahaa eikä, aivopesen susta vielä lännenratsastajan. :---D

    VastaaPoista
  2. :DD yritän kyl pysyy tossa koulutuuppauksessa mutta ois sitä lännenratsastusta kiva kokeilla (;

    VastaaPoista