7.6.2012

tokavika tunti

Tänään oli sitte vuorossa Talman hevoset. Tunnille sain ylläriylläri Jexun :D 
Tuntu heti alkuun jäykältä, ja niinhän Mari vielä sen varmisti mulle kun sanoi että Jexu oli riehunu jossain ja takaata jumissa sen takia. Alku tunnista se teki ehkä just tän kokosta liikettä "_______".
Loppua kohti vähä isompaa. 

Aloteltiin väistöillä käynnissä. Pitkän sivun kulmasta kohti keskialuetta loivaa väistöä tötsien väliin. Oli iha kiva siinä, lievää väistöö vain nii oli vähä vaikee välil tuntee et astuukse ees vähä ristii. Sama juttu toiseen suuntaan.

Alkuravit, isoja ympyröitä. Jexu sai vähän liiotellusti venyttää eteen alas ja vähän reilua tavuttelua.
Sitte istuttii harjotusraviin ja sama väistölinja ravissa. Se sujuki vähä huonommin... Toi tehtiin pariin otteeseen ja sitten siirtymisiä ravi-käynti-ravi tyyliin. Kun tuntu hyvältä keskihalkasialle, pysähdys ja eteen. Kouluratsastuskisojen tyyliin. Siinä erityisesti keskityin että hevonen on suora tultaessa linjalle ja pysähdyttäessä ja piruvie sehän olikin suora! Mutta se lähteminen oli vähän tahmeaa ja siksi vähän myös mutkittelevaa ja vinoa :D  

Viimenen tehtävä oli laukassa. Tai no laukattiin päätyympyrällä sillä aikaa kun joku on ravityöskentelyä toisessa päässä. Laukka oli ihan jees, vähän jäykkää. Yllätys sinänsä? :D Sitte tultiinkin Jexu&Minä ja Venla&Nakke  ravailemaan toiseen päähän. 

Otettiin lyhennystä ja pidennystä. Tässä tein töitä jonki verran semi hiljasella kädellä, niimpä jaloille ja vatsalihaksille jäi suurin homma. Niimpä jexu vähän pehmeni ja alko liikkumaan vähän paremmin. Kun tuntu hyvältä vaihettiin suunta ja laukkailtiin toiseen suuntaan. Siinä se oli ihan Ok. Ei hyvä mutta ok. Annoin venyy vähän eteen alas. Loppuravit suju ilman kummempia. 

Tunnista jäi aika kitkerä maku suuhun. En oikee oo ollu parhaimmillani tuolla Talmassa lähiaikoina :o
Luulen että johtuu siitä että nyt kun tiedän milta ravin oikeasti kuuluis tuntua niin nyt jokainen askel mikä ei oo saavutettu kovan työn avulla laadukkaaksi ei tunnu hyvältä. Tarvitsisin vain opettajalta tarvittavia apuja ratsastaa poni laadukkakksi. Ehkä jokupäivä osaan ilman opettajaa (;

Aiheesta toiseen. Huomasin että en oo puhunu Elviksestä ties millo viimeks, mutta koira voi hyvin! Porskuttaa menemään tuolla ulkona, syö ja nukkuu :) Ihan onnelliselta vaikuttaa !

Vähän suunnitelmia:        Perjantai       Meen tapaamaan kummitätiä kun tulee helsinkiin :)
                                                              Illalla Katjalle med Elvis :)
                                        Lauantai        Mökille? Med Aino? 

 Anteeksi kuvattomuus ja tylsä postaus ):
Kertokaapas muuten mielipide uudesta bannerista! 
Hyviä öitä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti