31.8.2012

Talmaa

Torstaina oli Talmassa ekat tunnit tälle kaudelle. Menin ihan ajoissa ja sain kuulle että ratsukseni olis tarkotus tulla Pilvi... No mä en siitä kovinkaa paljoa innostunut ja kysyin voisinko vaihtaa. Alleni sain Maxin, olin ihan tyytyväinen nimittäin olin menny sillä tässä lähiaikoina. 

Alkuun herkistin sen väistöillä ja siirtymillä. Alkuraveissa poni toimi tosi kivasti, tän tunnin alkuravit kesti siis välikänteihin asti :D Alkuverkassa tehtiin myös väistöjä ravissa- jolloin istuin alas satulaan. Raviväistöt eivät sujuneet, mutta kyllä siitä jäykästä ponista pienet ristiaskeleet irtosivat aina välillä.
Välikäyntien jälkeen jatkettiin pohkeenväistöillä, mutta tehtävän lisättiin toisella sivulla loiva kiemuraura. Väistöissä mua neuvottiin ottamaan ohjat vasempaan käteen ja naputtamaan oikealla raippakädellä takajalkaa. Jotta saisin ponille lisäpuhtia astua ristiin. No sen seurauksena tuli parit ihan hyvät väistöt. Toisen puolen loiva k.u. meni hyvin. Mulle puhuttiin paineen lisäämisestä aina kun Maxi hakee itteään vähän pyöreämmäksi ja se toimi. Poni oli kuulolla joten pidätteet tehtiin vatsalihaksilla ja eteenratsastamisessa ei tarvinnut niin voimakkaita apuja kuin alkuverkassa. Se oli kivan rento, eikä kipittänyt niin pahasti (:
Pari kertaa tulin näin ja sitten otin laukan lampun alla. Laukkasin kierroksen-pari ja tein siirtymisen raviin ja nostin hetken päästä uuden. Nostot oli ihan ok, olis voinu olla vähän aktiivisempia. Olin kummiskin aika tyytyväinen siihen että se nosti ne juuri silloin kyn pyysin eikä askelta myöhempään. Toiseen suuntaan oli hiukan jäykempi ): Loppuraveissa se vähä katos kuolaimelta mutta huono kuntosena ponina ei mikään ihme.

Koin pienen ahaa elämyksen vasemmassa laukassa. Keskiviikon treenien jälkeen lihakset oli jumissa, enkä vikoissa laukoissa meinannu jaksaa kantaa itteäni niin kuin yleensä. Päästin hetkeks lantion hiukan eteen ja alavatsalihakset vähä tauvolle. Välittömästi sen seurauksena ponin laukka muuttu löysäks, nelitahtiseks ja pitkäks. Huomattuani tämän korjasin istuntani ja niin Maxinki laukka muuttu. Jännä miten noin pieni juttu vaikuttaa :D

Senillä vielä pari viikkoa lomaa.. 
Elviksen selän jumi on vähän helpottanu mutta vetreytyminen vie aikaa ):
 
Siihen asti, heippa !

1 kommentti: