19.7.2012

Nakkenakuttaja

Nyt on kotiuduttu ja käyty vähän jopa ratsastelemassa (: Nimittäin eilen oli vuorossa Nakke. 
Sillä on nyt tullu mentyy jonki verra, tai no neljä kertaa kuukauden sisällä :D 

Madmax (:

Olin taas itsekeesn tuuppailemassa, Aino saapu ku olin verkkaillu puol tuntii ja hän suuntas talliin laittaa omaa ratsuaan, joten mulla jäi vielä toinen puollituntine verkkailuun.
Alotin kevyesti, pohkeenväistöjä, Kyran- kulmia, voltteja. Nämä kaikki tein käynnissä kumpaankin suuntaan. Nakella on tapana punkea ulko- tai sisälavalla, joten ravissa otin kaheksikkoa. Isontelin ja pienentelin linjoja. Siinä Nakke tuli tuntumalle ja alkoi kuunnella ja välissä huomasi kuinka huolellisesti se jotkin suunnanmuutkoste teki. Sitä jatkoin tovin ja välikäyntien jälkeen laukkaa. 
Halusin saada sen liikkumaan rennosti ja vapaasti joten laukkasin kevyessä istunnassa.
En kumminkaan saanut lennokasta reipasta laukkaa, tai sellasta tunnetta hevoselta että se vapautuis.
No vaihoin suuntaa ja laukkasin toiseenki suuntaan kevyessä istunnassa uraa pitkin.
Kuuman sään takia kävelin pitkät käynnit tähän väliin ja aloin niiden jälkeen käyntiiä työstämään. Siinä Nakke toimii :D Tein erillaisia kulmikkaita linjoja ja siirtymisiä. 
käyntien jälkeen heitin jalkkarit kaulalle ja _YRITIN_ istua siellä, mutta eihä siitä mitää tullu...
Ku meni hyvin, hetken päästä tuli kulma tai kentän sellane kohta mikä viettää alas tai jotai muuta ongelmaa. Ihan lyhyen ravin jälkeen nostin laukan ja kokosin ja pidensin. Siinä se oli hyvä ! Reipas, eteenpäinpyrkivä ja rento. Kokosin vähän ja lisäsin. Edestä kivan täyteläinen ja takaata ehkä vähän hidas ja hiukan liian pitkä mutta oli mukavan tuntunen (:
Aino tuli, sen jälkeen Kata tuli kävelyttämään Eskoa ja siinä tuli taas kunnon välikäynnit.
Vielä loppuun otin harjotusravia, jopa pystyin istumaan siellä, en ehkä kauniin näköisenä mummoravissa mutta istuinpahan kumminki!
Vielä yhet laiskat laukat ja loppuverkka. 
Loppuverkassa annoin venyä eteen alas ja taluttelin loppukäynnit.
 Aikamoinen yllytyshullu oon ku olin ottanu Naken satulan pois ja Aino ehdottaa "Mee Naken selkään". Pari kertaa sen piti se sanoa ennenku lähin yrittämää. Se kumminki kaatu siihen että en päässy nii korkeelle :D 
 Talliin tultua huomasin syyn väsyneeseen hevoseen, nimittäin aika oli vierähtäny aika reippaastikkin. Puol viis ratsastamaan, kymmentä vaille seittemän ratsastamasta. Oho :D

Elvikselle ei kuulu mitään uutta, tässä helteessä ei paljoa puuhailla ):
 Seni menee klinikkalle, toivotaan että paranis mahdollisimman nopeasti. Olis kiva päästä moikkailemaan sitä :)

Ja anteeks noitte kuvien laatu, tää N9 kamera ei oo erityisen hyvä, tai sitte en osaa vaa käyttää. Mitä vähä epäilen koska ei toi nii monimutkane oo. Aino nappas pari ratsastus kuvaa niin ehkä niitä tässä joskus tännekki julkasen kunhan saan ne eka (:
Adios !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti