30.7.2012

Treeninä ratsastus

Taas on tullut tän päivän heppailut heppailtua. Ja kunnon päälle se ottikin. 
Nimittäin tänään olin ratsastamassa Nakkea. Ennenkun pääsin ratsastamaan, herra sai uuden kengät takaseen. Sillä oli sitten hyvä pistää menemään kentällä!
 

Se on nyt saanu huomattavasti enemmä eteenpäinpyrkimystä ja minä jopa pystyn hetkittäin istumaan siellä.
Alkuverkkojen jälkeen jalkkarit kaulalle ja ravia.
Alotin laaman kanssa pikku kaheksikolla. Jotta saisin lavat mukaan liikkeeseen. No kaunistahan se ei ollut. Eikä peräänannosta voinut edes haaveilla. No jatkoit hetken päästä kenttää ympäri, välillä mummoravia ja välillä vähän isompaa. Kunnonpäälle se todellakin otti. Sisäreidet ihan tulessa kun joutuu yrittää rentouttaa polvea ja vatsa- ja selkä lihakset maitohapoilla hetken ravin jälkeen. Vähän pohkeenväistöjä käynnissä sinne tänne ja tuonne. Kata liittyi meijä seuraan ja köpöttelin siinä vielä vähän aikaa ennenkuin otin kunnon välikäynnit. 

Ennen kun Kata tuli ja istuin harjotusraviin, olin ottanut laukkaa kevyessä istunnassa koko uraa pitkin.
Niimpä laukat nousivat kivasti ja reippaasti. Vasemmassa kierroksessa halusin takaulkojalan sinne alle, ja  ottihan se sen ainakin jotenki mukaan touhuun. Kylläkin pienien pukkien jälkeen.
Kun tuntui hyvältä otin käyntii ja annoin kävellä hetken ja sen jälkeen toiseen suuntaan.

Tähän suuntaan se oli mummielestä parempi, tai paremmin kuulolla tai jotain. Ehkä vähän tahmea ja oiko. Mutta en vaan halunnut ratsastaa ollenkaan eteenpäin kun kerran mentiin jo ihan kohtalaisen kovaa. Joten sisälapa vähän unohtui kun aloin ratsastamaan vähän takajalkoja nopeammiksi. Oikeaan kierrokseen en paljoa ottanut laukkaa kun oli keran ihan ok.



Ravasin sen kaa loppuun reipasta eteenpäinpyrkivää ravia. Jossa se sitten päätti ettei häntä kiinnosta pidätteet. Sitten kun sieltä meni pidätteet läpi  (jonkimoisen työn takana) otin käyntiin ja hyppäsin alas.
Huomasin että oli vähän vaahtoa takajalkojen välissä ja takapää oli hiessä. No oltiinha me nähtävästi tehty jotain :D Tää oli tälläne tunninratsastus, ja ihan hyvä fiilis jäi. Olis ollu tietenki asioita mitkä olis tehnyt toisin. Ja tulevaisuudessa teenkin kun kehitys vie taas askeleen eteenpäin. :)

Koiraasiaa:
Elviksen kanssa tässä säässä ei ole voinut tehdä mitään, kun on niin kuuma. 
Sen takia ei tuu koiralöpinöitä kun ei ole ): 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti